keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Ultrakuulumisia

Aikaisemman blogipohjan kanssa tuli ongelmia, joten oli etsittävä uusi. Tämä saa nyt kelvata, ainakin toistaiseksi.

Eilen oli se hartaasti odotettu alkuraskauden ultra. Voi että meitä jännitti. Molemmilla oli vatsat ihan sekaisin kun istuttiin siinä odotushuoneessa. Ja tuttuun tapaan me oltiin reilusti etuajassa, joten sitä odottelua tuntui kestävän ikuisuuden.

Ja kuten aina ennekin, lääkärin kättelyn jälkeen lähti pöksyt pois ja asetuin tutkimuspöydälle. Mies tuli mun viereen ja ultraruutua käännettiin niin, että kaikilla oli hyvät näkymät.

Hetken lääkäri joutui hakemaan sopivaa kuvakulmaa ja asetuksia, mutta sitten sen suusta kuului "Hyvältä näyttää. Siellä on selkeä ruskuaispussi", sitten tuli pieni tauko ja ruudulla zoomailtiin. "Ja tässä näkyy oikein vahva syke!"

Miehellä kuulemma meinasi lähteä siinä vaiheessa jalat alta, mutta se päätyi sitten ilmeisesti ottamaan tukea siitä tutkimuspöydästä ja suuteli mua moneen kertaan :) Mä olin yllättynyt, että se syke näkyi ruudulla värillisenä. Se erottui siis selvästi mustavalkoisesta ympäristöstään.

Alkio vastasi viikkoja 6+4, joten se on kaksi päivää jäljessä. Syke kuitenkin oli ajankohtaan nähden oikeanlainen ja kaikki muukin näytti täydelliseltä, joten tuosta ei kuulemma pidä lainkaan huolestua. Ja näin varhaisessa vaiheessa noin pientä otusta mitatessa voi tulla herkästi mittavirheitä.

Käytiin vielä läpi hoidon kulkua ja vertailtiin näitä kahta IVF-kierrosta toisiinsa. Edelleen on täysi mysteeri, että miksi juuri nyt tärppäsi, kun aiemmin ei ole tapahtunut mitään. Lämmitti myös kovasti mieltä, kun olin jäänyt lääkärille mieleen siitä, että olen aina ollut todella tarkasti perillä kaikesta hoitohin liittyvästä ja olen selvästi löytänyt oikeita lähteitä etsiä tietoa. Mun päätelmiä ja pohdintoja ei ole joutunut ikinä korjailemaan, ja olen ollut todella ajantasalla kaikista uusista menetelmistä yms. Ehkä siitä syystä olenkin aina saanut lääkärin innoissaan kertomaan uusimmista uutisista ja kokeiluista :)

Saa kuulemma tulla paniikkiultraan tarkistamaan tilannetta milloin vain, aika järjestetään kyllä. Ja toivoi kuulevansa meistä viimeistään silloin touko-kesäkuussa ja vauvaakin saa tuoda näytille. Vähän haikeilla mielin sieltä tuli lähdettyä, mutta hyvin onnellisena kuitenkin.

Kun oli puhetta neuvolasta, sanoin että olemme suuntaamassa yksityiselle ja kysyin tietty, että olisiko lääkärillä jotain suosituksia paikasta. Saatiinkin kuulla iloinen uutinen, että yksi meidän klinikan kätilöistä pitää vastaanottoa raskausklinikalla ja varattiinkin häneltä ensimmäinen "neuvola-aika" samalla kun maksoimme rästejä pois. Tuntuu todella hyvältä päästä jatkamaan tutun henkilön hoivissa, joka tuntee meidät ja historiamme. Iloisena yllätyksenä tuli myös se, että tällä kätilöllä on huoneessaan käytössä ultra, jolla voidaan katsella vauvaa vaikka joka käynnillä!

16 kommenttia:

 1. ONNEA! Ihania uutisia, tuli ihan tosi hyvä mieli nyt teidän puolesta <3

  VastaaPoista
 2. Onnea tuhannesti!!!!!! :) ihan huippua!!!

  VastaaPoista
 3. Mielettömän ihanaa! Olen niin iloinen näistä uutisista, vähän sanatonkin kun tää on vaan niin mahtavaa! <3 Ja nyt pitää taas vähän kyynelehtiä... Onnea onnea!

  VastaaPoista
 4. En ole tainnut koskaan aiemmin kommentoida kirjoituksiasi, vaikka ihan taipaleenne alkumetreiltä alkaen olen ollut seuraamassa rankkaa matkaanne ensin Helistimen foorumilla ja sittemmin eri blogiesi kautta.

  Oikein mielettömän isot onnittelut hyvistä ultrauutisista! Aivan mahtavaa, että teitä on vihdoin onnistanut :) Ihan tippa linssissä luin ensin plussauksestasi ja nyt sykkeen näkymisestä!

  Ammattini puolesta muuten tiedän, että tuo sykkeen näkyminen värillisenä on ultralaitteen doppler-toiminnon ansiota. Siinä anturiin päin ja anturista poispäin virtaava veri näkyy eri värisenä. Syke olisi todennäköisesti näkynyt ilman doppleriakin, mutta noin ainakin näkee, että pikkuruisessa sydämessä on virtauksia :)

  Hyviä vointeja!

  VastaaPoista
 5. Onnea hirmuisesti! Kuulostaa ihanalta tuo yksityinen neuvola. Mekin harkittiin sitä vaihtoehtoa, kun meidän klinikalla olisi ollut tarjota myös yksityisiä neuvolapalveluja. Käyn nyt kuitenkin kunnallisessa, koska sinne on niin lyhyt matka mennä (klinikalle menee matkaan aikaa n 45min/suunta, kun taas kunnalliseen neuvolaan menee 10min/suunta).

  VastaaPoista
 6. Itku silmässä luin ja elin mukana kokemuksianne.
  Vielä melkein viikko omaan, alkaa olla jo tarvekin nähdä ja kuulla että uskoo että tämä on oikeasti totta. Ja toivoo ennenkaikkea että kaikki on hyvin.

  Teillä on! Tätä oli niin mukava lukea <3

  VastaaPoista
 7. Ihana kuulla, että kaikki on hyvin. <3 Itku silmään kihosi täälläkin. Oon onnellinen teidän puolesta!

  VastaaPoista
 8. Ihana kuulla, että teilläkin on viimein onnistanut ja hyviä uutisia saitte ultrasta!

  VastaaPoista
 9. Ei löydy sanoja <3

  VastaaPoista
 10. Onnea, onnea! Nyt ootte oikein tukevasti raskaana. Nauttikaa, iloitkaa, onnea :)

  VastaaPoista
 11. Ihanaa - mahtavia uutisia :-)! Ensimmäinen ultra jossa näkee sykkeen on sellainen kokemus, ettei se kovin helposti unohdu... Minäkin kävin muuten tuolla kätilöllä muutaman kerran. Se ihan selkeästi auttoi sitä yllättävän suurelta ja kummalliselta tuntunutta siirtymää lapsettomasta odottajaksi. Hurjasti onnea vielä!

  VastaaPoista
 12. Ihania uutisia täällä! Onnea onnea! :)

  VastaaPoista
 13. Hurjan paljon onnea plussasta!
  Löysin tähän blogiisi Napin blogin kautta ja meinasin itkun silkasta ilosta tirauttaa, kun tajusin kenen tämä blogi on! :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos kaikille onnitteluista ja mukana elämisestä <3

  Ihan hassua, kuinka moni tuntuu olevan vilpittömästi onnellinen meidän puolesta.

  VastaaPoista