keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Mielettömät bileet!

Eilen oli se kauan odotettu ja jännitetty nt-ultra.
Odotushuoneessa tuntui, että sydän hyppää ihan kohta rinnasta.

Lääkäri kutsui meidät sisään englanniksi, kun ei mun nimestä osannut päätellä ollaanko suomalaisia vai ei. Asia tuli korjatuksi heti kätellessä ;)

"Aika paljon olette käyneet Eero Varilalla. Varmaan monta rahaa on uponnut hoitoihin."

Ultra tehtiin (pääasiassa) alakautta, ja hienot oli näkymät. Istukka on takaseinässä ja kuulemma voin alkaa tuntea liikeitä melko piankin. Varsinkin jos vauva jatkaa eloaan niin aktiivisena, miltä ultrassa näytti. Siellä se viuhtoi menemään, ja teki mittausten suorittamisesta uskomattoman vaikeaa. Mutta en valita, saatiinpa katsella vauvaa pidempään!

Pää oli kuulemma oikean mallinen, luutunut hienosti sivuilta ja molemmat aivolohkot näkyi hyvin. Jo tässä vaiheessa lääkäri sanoi, että turvotusta ei ole paljon, vaikkei mittaa vielä saanutkaan otettua. Sormet ja varpaat erottui todella selvästi, ja kaikki rakenteet oli kuulemma kunnossa. Vauva oli niellyt lapsivettä, jonka ansiosta vatsalaukku ja virtsarakkokin erottuivat pieninä mustina täplinä.

Mutta ne mitat, ne mitat. Eihän siitä tuntunut tulevan yhtään mitään, kun vauva potki ja sätki niin älyttömästi. Odoteltiin parempaa asentoa, tökittiin mahaa, yritettiin ja yritettiin. Lopulta lääkäri luovutti ja siirtyi ultraamaan vatsan päältä, josta vihdoin hetken odottelun jälkeen saatiin sopiva kuvakulma.

Pää-perämitta 4.85cm, niskaturvotusta 1.4mm.
"Terve vauva", lääkärin sanoja lainatakseni.

Toki tässä nyt odotellaan vielä veriseulan tuloksia, mutta en jaksa uskoa, että sieltä tulisi mitään ikäviä yllätyksiä. Kyllä tämä lapsi on nyt tarkoitettu meille. Niin haluan uskoa.

<3

14 kommenttia:

 1. Ihanaa! <3 Koska me nähdään ultrakuvia? ;)

  VastaaPoista
 2. ^ Laitoin parhaan kuvan eiliseltä tuonne ultrakuva-sivulle :)

  Ei saatu hyvää kuvaa siitä normaalista ultranäkymästä, kun vauva ei malttanut olla paikallaan, mutta kyllä tuo 3D-versiokin kelpaa hyvin <3

  VastaaPoista
 3. Mä tunnen itseni vähän hölmöksi, kun käyn tälleen vähän väliä seurailemassa "tuntemattoman" blogia ja jännityksellä nytkin odotin, milloin laitat ultrakuulumisia :)

  Hyvällä ystävälläni meni useampi raskaus kesken (kaikki 1. kolmanneksella), ennen kuin sinnikkäin jaksoi loppuun asti (ja nyt tuolla on jo pikkuvelikin). Tuo on tavallaan muuttanut omaakin suhtautumista aika varovaiseksi, etenkin alkuraskautta kohtaan, vaikka enimmäkseen raskaudet taitaa hyvin sujuakin - ei kait meitä muuten ois tällä pallolla näin paljon ;)

  Ihanaa, että sä osaat aiemmista haasteista huolimatta suhtautua noin positiivisesti, maalailematta turhia piruja seinille. Kyllä varmasti nyt on jo teidän vuoro!

  VastaaPoista
 4. Siis ihan järjettömät bileet! Jee! Ihana pieni alien ultrakuvassa!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, upeaa, mahtavaa!

  Olen todella onnellinen teidän puolesta.

  VastaaPoista
 6. Koko sydämestä onnea teille! Tämä vauva todellakin on tarkoitettu teille!
  -sadetakki

  VastaaPoista
 7. Onnea todella paljon!
  On se jännää miten tuntemattoman iloisista asioista voi tulla niin hyvälle mielelle.
  Törmäsin sun tarinaan joskus pari vuotta sitten kakkosen odotuksen aikaan. Olit juuri saanute jälleen kerran huonoja uutisia. Jäit mieleeni. Meillä meni neljä vuotta yrittäessä ensimmäistä raskautta. Tosin ilman hoitoyrityksiä, mutta olin jo asennoitunut lapsettomuuteen. Raskaus ja terve lapsi on jotain niin käsittämättömän ihanaa, että toivoisin kaikkien halukkaiden saavan sen kokea. Tirautin jonkun kyyneleen raskaushuuruissani teidän tarinan vuoksi.
  Olen iloinen, että löysin blogisi ja sain lukea näin ihanista uutisista. Onnea vielä kerran!

  VastaaPoista
 8. Kiitos onnitteluista kaikille <3
  On tämä ihmeellistä. On niin vaikea vieläkin uskoa, että ihan oikeasti _me_ ollaan nyt tässä tilanteessa. _Minun_ sisälläni kasvaa pieni ihminen.

  Huh. Siinä onkin sisäistettävää seuraavalle puolelle vuodelle.

  VastaaPoista
 9. Vau! Tulipa hyvä mieli lukea, että olet raskaana. Olen katsellut hienoja kuviasi Impatient Female -blogin puolella ja luin myös aiempaa blogiasi. Tänään pälkähti päähän, että ei ole uusia kuvia näkynyt aikoihin, joten tulin vähän tutkimaan tilannetta ja löysin siten tähän uuteen blogiisi. Onnea kovasti!

  VastaaPoista