tiistai 4. kesäkuuta 2013

Tuuheatukkainen tyttö

Meille syntyi melkein kaksi vuorokautta kestäneiden supistusten jälkeen vihdoin suunnattoman kaunis tuuheatukkainen tytär 31.5. klo 01:23.Vaikka synnytys oli pitkä ja kivulias, ei siitä jäänyt oikeastaan mitään hampaankoloon. Olen älyttömän tyytyväinen synnytystä hoitaneisiin kätilöihin ja heidän huomioihinsa ja neuvoihinsa synnytyksen edetessä.

Sain jopa lillua ammeessa, jota olin toivonutkin. Päädyin myös lopulta saamaan epiduraalin, vaikken sitä alunperin olisi kovin mieluusti halunnut. Mutta siinä tilanteessa se oli ainoa järkevä ratkaisu. Synnytys ei olisi luultavasti ilman puudutetta edennyt mihinkään ja kivut olisivat vaan pahentuneet entisestään. Ja koska en ollut nukkunut juuri ollenkaan edeltävinä päivinä, alkoi keho ja mieli olla jo hyvin väsyneitä.

Selvisin täysin ilman repeämiä, ei tullut pienintäkään nirhaumaa. Se tuntuu jotenkin aivan uskomattomalta, kun tyttö oli kuitenkin odotettua isompikokoinen. Painoa oli siis 3815g, kun edellisellä viikolla kätilö oli arvellut kooksi 3400g. Koko synnytyksen ajan oli myös uhka päällä, että tyttö syntyisi väärässä tarjonnassa, mutta kuin ihmeen kaupalla oli kääntynyt takaraivotarjontaan juuri ennen ponnistusvaihetta.


Kaikki on sujunut aivan mielettömän hyvin. Imetys lähti rullaamaan heti, tytön imuote on aivan täydellinen ja mulla maitoa tulee jopa yli omien tarpeiden. Suunnittelenkin jo kovasti, että ottaisin rintapumpun käyttöön, jotta saataisi jonkinlainen maitovarasto pakkaseen.

Kotiuduttiin sairaalasta sunnuntaina ja tässä sitä nyt opetellaan perhe-elämää. Koirat ottivat tulokkaan yllättävän hyvin vastaan. Toinen ei juuri välitä ja toinen taas osoittaa yllättävää hoivaviettiä -- käy jatkuvasti tarkastamassa, missä vauva on ja pomppaa tikkana pystyyn jokaisesta inahduksesta.

Kestovaippailukin aloitettiin heti kotiin päästyämme ja se on sujunut ihan kohtuullisen hyvin. Parhaimmaksi käytössä on todettu harsot ja villavaippahousut. Niiden kanssa ei mene vaatteet vaihtoon, toisin kuin noiden minikokoisten taskuvaippojen kanssa. Mutta kyllä noita harsoja vaan kuluu aivan järkyttävästi. Eilisen saldo oli 14 kakkavaippaa. Pissat tyttö on kunnostautunut tekemään pääasiassa hoitotasolle :D


On kyllä hämmentynyt olo. Mutta jotenkin tämä silti tuntuu niin luonnolliselta. Tyttö on äärettömän rauhallisen oloinen luonne, eikä oikeastaan kitise ollenkaan. Päivät meneekin aika pitkälti toisen unta tuijotellessa ja imettäessä. Tuntuu niin uskomattomalta, että meille on suotu jotain noin kaunista ja hyvää.


23 kommenttia:

 1. Oi!!! Onnittelut!!! Ihanaa, että kaikki on mennyt hyvin.

  VastaaPoista
 2. NIIN ihanaa, niin täydellisen ihanaa! Voi kuinka iloinen olen onnenne vuoksi! <3 Mikä suloinen pieni olento (ja ihana pöllöhaalari). Mahtavaa vauvakesää teille, toivottavasti nähdään jossain välissä!

  VastaaPoista
 3. Miljoonasti onnea tytöstä <3 oli myös ihana lukea synnytyksestäsi ja ensi päivistä, sillä täällä aletaan jo kovasti jännittämään tositoimia, vaikka vielä tovi odotettavaa onkin.

  VastaaPoista
 4. Ihana pieni <3 Ja tosi kiva kuulla, että kaikki on mennyt hyvin. Vauvantuoksuisia päiviä!

  VastaaPoista
 5. Voi mikä ihanuus! Onnea valtavasti!

  VastaaPoista
 6. voi että. Kylmät väreet täällä helteiden keskellä vyöryy. Nautinnollisia päiviä teidän perheelle!

  VastaaPoista
 7. Ihan mahtavan suuret onnittelut :)

  Ilkikurimus

  VastaaPoista
 8. Onnea ja jaksamista vauva-arkeen. Ihana kuulla, että kaikki on mennyt hyvin :)

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea ihanasta tytöstä!
  Tsemppiä vauva-arkeen!

  VastaaPoista
 10. Tuhannesti onnea aivan ihanasta tytöstä <3 Olen onnellinen, että teille tämä onni vihdoin suotiin. Nauttikaa rauhassa näistä ensihetkistä.
  -sadetakki

  VastaaPoista
 11. Hurjasti onnea pienestä tyttösestä! On se vaan hienoa, että teillekin tämä onni tuli vihdoin todelliseksi! Kaikkea hyvää koko teidän perheelle :)

  VastaaPoista
 12. Täydellistä! Kauheasti onnea sinne teille! :)

  VastaaPoista
 13. Suuret onnittelut tuoreelle äidille!

  VastaaPoista
 14. Suuren suuret onnittelut pikkuisesta! Ihan(an) täydellistä! <3

  VastaaPoista
 15. Hei, onnea ihan mahdottomasti! Olen ollut ihan pihalla ajankulusta enkä yhtään tajunnut odottaa tätä uutista! Aivan paras uutinen ja niin kaunis pieni ihminen!

  VastaaPoista
 16. Tuhannesti onnea ja terveisiä 2kk vanhemmalta tuuhea tukkaiselta pojalta ;)

  VastaaPoista
 17. Suuret onnittelut teille! Ihanaa! Ajatuksesi kuulostavat niiin samanlaisilta, kuin omani neljä kuukautta sitten! Ihanaa vauva-aikaa sinulle!

  VastaaPoista