maanantai 1. heinäkuuta 2013

vauvahattaraa

Vielä on pohdinnan alla, jatkanko blogin pitämistä. Jos nyt tämän postauksen verran kuitenkin :)Vauva-arkea on takana kuukausi ja tämä on aivan ihanaa!
Odotin jotain aivan muuta.

Meitä on "siunattu" harvinaisen helpolla vauvalla, joten ollaan voitu nauttia lähestulkoon joka hetkestä. Yöt nukutaan melkein poikkeuksetta hyvin, eikä meillä ihmeemmin kiukkuillakaan. Muutamana päivänä on nyt kuunneltu iltaitkuja, ilmeisesti kuumuudesta ja vatsassa pyörivistä pieruista johtuen. Kitinä onneksi loppuu nopeasti, kun vauvalta ottaa vaatteet pois ja hyppyyttää sitä sylissä jumppapallon päällä.

Imetys sujuu yhä hienosti. Maitoa tulee selvästikin todella hyvin ja tyttö kasvaa hirveätä vauhtia. Plakkarissa on jo viitisen kiloa (3vk neuvolassa 4725g) ja pituutta tuo on tuntunut venähtävän ihan muutamassa päivässä valtavasti, koska 56-kokoiset vaatteet piti viikonloppuna pakata pois. Nyyh!

Hymyjä tulee vaippaa vaihtaessa ja kesken imetyksen. Ja kieli pyörii suussa jo siihen malliin, että varmaan ihan näinä päivinä alkaa tuolta suusta kuulumaan enemmän sellaisia ihan oikeita äänteitä, eikä vain ähinää ja puhinaa. ÄY ja ÖÄÄ on olleet jo välillä käytössä ja eilen illalla tyttö myös "vinkui" kummallisesti ja sai vanhempansa virnuilemaan vieressä ihastuneena.

Peikkotukka osoittaa vaalenemisen merkkejä, posket kasvaa kasvamistaan ja kohta tytöllä taitaa olla jo komea "kolmoisleuka". Ihan uskomatonta, että kainaloissakin voi olla makkarat ja käsissä niin paljon pyöreyttä, että kyynerpäihinkin muodostuu valtavat kuopat :D


Meidän ihana matami <34 kommenttia:

 1. Ihana ilmeilijä! Tässä ja nyt on pakko tunnustaa, että mulla on taas vauvakuume, huh ja hui.

  Tuo huikea kasvutahti kuulostaa tutulta. Meidän Lohikäärme syntyi nelikiloisena ja oli kolmen kuukauden iässä jo seitsenkiloinen. Vähän alkoi äidin päätä huimata, mutta onneksi tahti on hiljentynyt ja nyt, kun ikää on reilu vuosi, painoa on vähän yli 11 kg. Vielä jaksan nostaa!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihanalta! Ja ihan kuin minun suustani :) Meillä tyttö oli helppoakin helpompi, nukkui hyvin ja oli tyytyväinen. Sama peli jatkuu nyt, kun toissayönä nukkui oman ennätyksensä : yli 12h heräämättä.

  Ja samoja ajatuksia täällä pyörii myös blogin suhteen. Jotenkin tuntuu, että blogin kirjoittaminen ei enää ole niin ajankohtaista.

  Julkisen blogin sijaan aloitin joku aika sitten salaisen blogin, joka toivottavasti on jonain päivänä "päiväkirja" tai vauvakirja tytölle omasta lapsuudestaan. Olen laittanut sinne kuvia ja kertonut juttuja ja jatkossa olisi tarkoitus vielä tarkemmin laittaa asioita ylös.

  Sen vuoksi sitten tuo julkinen blogi jäännee hiljaiseksi.

  Onnea vielä teille sinne vauva-arkeen. Se on niin ihanaa <3 Ja hyvää kesää :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihanaa!
  Juuri tuota kaikkea joskus joutuu odottamaan, mutta ainakin itse olen kokenut, että kyllä kannatti jaksaa kaiken läpi!

  Olen niin tavattoman onnellinen teidän puolestanne. Joskus on olemassa oikeudenmukaisuuttakin <3

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa samalta kun meidän vauvaelämä. On ollut ihanaa kun kaiken odotuksen jälkeen vauvasta ja oloilusta on voinut vaan nauttia ^_^ Ja meilläkin kasvu oli alussa ihan hurjaa! Ensimmäisten 5 elinviikkonsa aikana tyttö sai pituutta 7 cm ja painoa 1800g :D

  Onnea teille vielä ihan hurjasti <3

  VastaaPoista