maanantai 26. elokuuta 2013

Hankinnat - menikö pahasti metsään?

Silmu haastoi blogissaan pohtimaan huteja ja hittejä - olihan tää aihe nyt vielä pureskeltava!

Meidän hutiostokset, eli joko käyttämättömiksi tai hyvin vähälle käytölle jääneet, oli seuraavanlaisia:

- Kehto
Ihan pienenä tyttö nukkui siinä muutamia päikkäreitä, ja olihan se tuolla terassilla kiva makuupaikka, mutta kyllä se lähinnä on vaan pyörinyt jaloissa

- Tarrakapalo
Olikin niin lämmin kesä ja meillä harvinaisen kuumaverinen lapsi, joten kapalot on jääneet käyttämättä. Pahimmilla helteillä tyttö nukkui pelkällä vaipalla, muuten riittää body ja sukat tai unipussi.

- Potkuhousut
Tuntuivat hankalilta käyttää, joten kaapissa ovat pölyttyneet.

- Maidonkerääjät

En oppinut oikein hyödyntämään näitä. Pahimpina suihkutissiaikoina pidin näitä imetysten välillä, kun muuten olisi saanut olla koko ajan vaihtamassa liivinsuojia, mutta kaappiin nämäkin ovat unohtuneet..

(- Pinnasänky)
Perhepedissä nukutaan ainakin toistaiseksi, joten oishan tuon ostamisen voinut jättää johonkin tulevaisuuteen. Nyt se kerää lähinnä pyykkikasoja päällensä.

Tarpeelliset

- Kokoontaittuva hoitopöytä
Ahtaaseen pikkuvessaan ihan loistava ratkaisu!

-Imetysliivit
Bravadon Body Silk Seamless-liivit ovat päällä 24/7, ihan ehdoton hankinta.

- Imetyspaidat/-mekot
Kiva olla olemassa ihmisten ilmoilla pörrätessä. Kotioloissa pidän kyllä lähes poikkeuksetta ihan perusvaatteita ja nostan helmaa imettäessäni.

- Kestoliivinsuojat ja -kosteuspyyhkeet
Näitä kuluu paljon, joten tuntuu hyvältä, ettei tule tuotettua jätettä järkyttävää tahtia vaan käytetyt voi nakata vaippapyykin sekaan :)

- Kantoliina / -reppu

Ensimmäiset 2kk liina oli ihan ykkönen koiria lenkkeilytettäessä ja kauppareissuilla. Nyt Tulan reppua kokeiltuani liina on jäämässä kakkoseksi, mutta eiköhän tuota kudottua versiota tule silti silloin tällöin käytettyä.

- Lelukaari

Tämä antaa äidille mahdollisuuden nauttia aamupalan ja -kahvin rauhassa ;)

- Kestovaipat
Käytössä alusta asti, nyt jo täyspäiväisesti. Ei sopivien vaippojen löydyttyä tunnu lainkaan hankalalta ja vaippapyykkiä pestään parin päivän välein.

- Kietaisubodyt
Ihanaa, kun ei tarvitse kakkavahinkojen jälkeen alkaa pesemään tytön tukkaakin kaiken muun lisäksi vaan vaatteen sai kuorittua siististi pois päältä.

Ilman näitä ei pärjättäisi

- Stokke Newborn Set
Sitteriä ei tähän koiratalouteen haluttu lattianrajaan keräämään karvaa, joten mukavalle keskustelukorkeudelle sijoitettu kaukalo on ollut todellinen hitti! Vauvakin viihtyy siinä ihan loistavasti ja tämä on myös takuuvarma piereskelypaikka jos kaasua on kertynyt mahaan.

- Tutti
Aivan uskomattoman hurjan imemistarpeen vuoksi ajauduttiin kokeilemaan tuttia ja elämä helpottui niin paljon, ettei siitä hevillä luovuta! Eipä sitä paljoa tarvita, mutta yliväsymyksen iskiessä ihan ehdottoman tärkeä esine. Suihkuava tissi ei vaan tuo lohtua silloin, kun tarvitsisi imutella jatkuvasti jotain.

- Rintapumppu
Päivittäin käytössä. Paljon maitoa pakkasessa ja vähemmän pingottavat rinnat <3

5 kommenttia:

 1. Kiva lueskella näistä hankinnoista. Saanko udella, mitä kestoja käytätte?

  VastaaPoista
 2. Näitä on mielenkiintoista lueskella, kun eri perheillä on erilaisia kokemuksia siitä, mikä on ollut tarpeellista ja mikä ei!
  Tutti osoittautui täällä(kin) muutaman viikon iästä lähtien tarpeelliseksi uniaikoina (ja voi kääk oon ahdistunut, miten nyt sen vieroitan, kun vuoden ikä lähestyy ja mun mielestä silloin sais sen imeminen jo alkaa loppua), mutta monesta muusta listan kohdasta oon vähän eri mieltä. Esim. imetysliivejä tai -vaatteita en oo kaivannut. :)

  (Mä kirjoittelin aikanaan tässä merkinnässä pitkän listan tähän liittyen. )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo "tässä merkinnässä" -kohta on siis linkki. :D

   Poista
 3. pipsa82,
  meillä on nyt käytössä AlvaBabyn 1-koon neppivaipat, jotka istuu meidän likalle kuin nakutettu. Muissa kokeilemissamme vaippamalleissa oli aina jotain pielessä ja ne falskasivat jostain suunnasta. Säästelen nyt kuitenkin noita joitain 10-12kg asti sopivia vaippoja, jos ne vaikka ovatkin jossain ikävaiheessa hyviä :)

  miraana,
  hee! Olipa hauska käydä lukemassa sunkin listaus! Mutta tosiaan, eri perheillä on omat suosikit ja ne hutiostokset. Mutta onhan se ihan luonnollista, kun jokainen lapsikin on erilainen ja omaa erilaiset tarpeet :)

  VastaaPoista
 4. Tulan kantoreppu? Ihan uusi tuttavuus; kertoisitko lisää? :) Mä olen Lohikäärmelapsen kanssa käynyt läpi älyttömän määrän reppuja (ja erinäisiä liinoja): pahamaineinen vanhanmallinen Baby Björn, Manduca, Beco, Stokke. Viimeksimainittu paras, ja sekä vauvan että kantajan kieroon kasvattava Baby Björn heti kakkosena (lapsi tykkäsi olla siinä ja lakkasi huutamasta, joten sitä käytettiin meillä usein esim. junamatkoilla tai pikaisilla kauppareissuilla vauvan tyynnyttäjänä). Nyt huomaan taas miettiväni vauvavälineasioita, vaikka toinen kierros on vielä niin alussa, ettemme vielä edes tiedä, miten tämä raskaus etenee vai eteneekö ollenkaan. Vaan mietin silti, ja olisi mukava kuulla tuosta Tulasta. :)

  VastaaPoista