keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Puoliväli

rv20+0, puolet takana ja toinen samanmoinen (tai ehkä hieman pidempi) rupeama edessä!

Uskomatonta, että raskaus on jo näin pitkällä. Vatsan kasvussa ei lähiviikkojen kuvista juuri eroa huomaa, mutta ilmeisesti lomamme aikana se otti melkoisen kasvupyrähdyksen kuitenkin, kun useampi on pysähtynyt siitä huomauttamaan.

Eilinen rakenneultra ehkä hieman konkretisoi sitä, että meistä on tulossa perhe. Epeli näytti jo ihan vauvalta, ja saatiin todella kauniita 3D-kuvia kasvoista. Hirmuinen nyrkkeilijä se tuntuu olevan edelleen, mutta oli sentään ultrassa kohtuullisen yhteistyöhaluinen ja mitat saatiin otettua hyvin ja rakenteet katsottua myös.

Kaikki oli kunnossa! Mitat vastasivat viikkoja, elimet ja luusto normaalit, ei havaittu napatyrää, huuli- tai selkärankahalkiota, ja ilmeisesti aika iso osa sydänvioistakin saatiin poissuljettua. Lääkäri oli ihan innoissaan, kuinka hienosti sai sydämen näkymään. Todella harvoin kuulemma saa niin hyvää kuvakulmaa ja sitä se sitten esittelikin pidemmän aikaa ja kuuntelutti sykkeitä ja kertoi virtauksista yms.

Istukka oli yllätyksekseni siirtynyt nt-ultran jälkeen takaseinämästä aivan eteen. Olin kyllä epäillyt, että se olisi vallannut oikeaa puolta, koska sieltä on vaikea saada sykkeet kuulumaan, ja liikkeitäkään en ole siellä tuntenut kertaakaan. Mutta keskellä ja edessä se oli. Aika jännä, sillä juurikin ihan keskellä vatsaa tunnen potkut voimakkaimmin ja siitä ne ensimmäisetkin liikehdinnät bongasin. Saa siis muksinnoissa todella olla jo voimaa! En kyllä edelleenkään tunne liikkeitä kuin istuessani tai selällään maaten, joten tuo istukan sijainti oli sinänsä huojentava tieto. Koen olevani onnekas, että tunnen edes jotain, kun osa ensikertalaisista ei tunne vielä yhtään mitään näillä samoilla viikoilla.

Sukupuolta ei haluttu selvittää, mutta jos se olisi ultrassa vilahtanut, niin ei se maailmanloppu olisi ollut. Vauva oli onneksi koko ajan sellaisessa asennossa, ettei lääkärikään jalkoväliä nähnyt, niin saadaan pitää sukupuoli salaisuutena loppuun asti :)

Lähipiirillä ja osalla läheisimmistä nettitutuista tuntuu olevan kuitenkin vahva epäilys siitä, että lapsemme on poika. Ehkä ne on hieman muovanneet omaa mielikuvaa vauvasta, koska huomaan kiinnittäväni huomiota enemmän poikamaisiin kuoseihin sekä lastenvaatteissa että -vaunuissa.

Vaunukaupoilla pitäisi käydä potkimassa renkaita ja ihmettelemässä ominaisuuksia. Yksi suosikki on nyt kyllä jo valikoitunut, mutta pakko se on käydä tarkastamassa vielä livenäkin. Teenkin varmaan oman postauksen vaunuista hieman myöhemmin.

Ekat raskausarpien alut on ilmestyneet toiseen rintaan. Jännää, ettei se ole kuitenkaan kutissut tai tuntunut kiristävältä. Toivottavasti nyt ei nahka kovin pahasti repeäisi. Vatsassa ei näy sentään viirun viirua, ainakaan vielä. Täytyy varmaan aloittaa rasvailu, jos siitä edes jotain apua olisi. Mun iho ei selvästi ole niin kimmoisa, mitä ajattelin ja näin talvisin mulla on taipumusta lievään atopiaan, joten iho on todella kuiva, joka varmaan lisää taipumusta arpiin.

3 kommenttia:

 1. Minne aika on mennyt! Nyt jo tuolla asti olet menossa. Uskomatonta. Sumussa on kuljettu kun ei tajuakaan miten pitkällä itsekin voisi olla...jos olisi saanut olla.

  Uskomatonta tosiaan että olette jo noin pitkällä <3

  VastaaPoista
 2. Hei! Löysin vihdoinkin tieni myös tänne! Kivaa lukea, että kaikki menee hyvin ja pieni näyttää terveeltä. Omakin istukka on edessä, ja vaikka hieman harmitti ensin että liikkeet olivat ehkä vähän huomaamattomat, olen jälkeenpäin ollut kiitollinen. Olen saanut nukkua paljon paremmin kun istukka on vaimentanut pahimmat jummpatunnit öisin. Nyt kuitenkin vauva jo niin iso, että koko vatsa heiluu kun päättää liikkua, plus että hikkaa ihan jatkuvasti. Nukkuu onneksi 90-95% ajasta tässä vaiheessa. Kaikkea hyvää teille Jade! <3

  VastaaPoista
 3. tuuba,
  ihana kun kävit vaikka voin vain kuvitella kuinka vaikealta se mahtaa tuntua :( Me kun oltaisi kuljettu niin käsikädessä tämä odotusaika ajoituksen suhteen.


  Gurkan,
  tuo on kyllä varmasti totta, että nukuttua saa paremmin etuseinässä sijaitsevan istukan kanssa ja unta tässä todella tarvitaan! Itse en ole vauvan möyrintään vielä heräillyt, mutta yöllisten vessareissujen jälkeen on kyllä aina kova melske mahassa :D Voimistuuhan nuo liikkeet tästä viikko viikolta, joten ihmetellään tilannetta uudemman kerran sitten loppuraskaudesta.

  VastaaPoista