torstai 16. toukokuuta 2013

Raskausdementiaa ja muita vaivoja


Täysiaikaisia ollaan oltu nyt viikon verran, ja päivien kuluessa vaivatkin lisääntyy. Olen siis lämpimien kelien jälkeen saanut riesakseni jalkojen turvotuksen, joka hankaloittaa elämää ihan valtavasti. Turvotuksen takia yhdetkään kengät ei enää mahtuneet jalkaan, joten onneksi löysin kirpparilta "todella hemaisevat" punaiset tarrasandaalit. Turvotusta on ilmeisesti myös jalkapohjissa, koska seisoskelu alkaa sattua niihin jo ihan muutamassa minuutissa. Toki tällä melkein 20kg painonnousulla on vaikutusta myös. Ei nämä kintut ole tottuneet kantamaan näin painavaa lastia mukanaan.

Uuden viikon kunniaksi eilen piti olla neuvola. En tajua miten luotin jo normaalistikin huonoon muistiini, enkä varmistanut päivällä neuvolakortista vastaanottoaikaa. Onneksi tuli vilkaistua sentään ennen kuin hyppäsin auton rattiin, koska olin ihan iloisesti painelemassa sinne tunnin myöhässä. Ei auttanut kuin soittaa, etten millään ehtisi paikalle, joten aikaa siirrettiin viikolla eteenpäin sikälimikäli ei olla synnärillä.

Kuinka outoa onkaan ajatella, että synnytys voi todella käynnistyä ihan minä hetkenä hyvänsä. Oma olo on vielä rauhallinen, mutta läheiset tuntuvat jo olevan tulisilla hiilillä. Olisi vielä niin paljon tekemistä ennen vauvan tuloa, että saisi kyllä ihan suosiolla pysytellä mahassa sinne laskettuun aikaan asti.

Toisaalta sitä olisi jo niin valmis näkemään, että millainen tyyppi tuolta mahasta on tulossa. Ja toisaalta tuntuu, etten ole vielä ollenkaan valmis. En vielä osaa pitää itseäni äitinä, enkä näe itseäni siinä roolissa. Mutta kai se siitä ajan kanssa, onhan jo tämä raskauskin vaatinut sulattelua. Miehestä varmasti kuoriutuu aivan ihastuttava isä, niin täpinöissään se on tästä tulokkaasta.

Saas nähdä tuleeko seuraava päivitys vasta syntymän jälkeen. Jos näin laiskasti tulee kirjoiteltua, niin luultavasti :D


6 kommenttia:

 1. Voi, miten ihana maha kuvassa! Teillä on siellä jännät ajat menossa ja tulossa, kaiholla muistelen noita aikoja :)

  VastaaPoista
 2. Tätä tarinaa on ollut niin ihana seurata. Itselläkin kun on takana lapsettomuustausta ja onnistuneet hoidot niin sympatia on suuri!

  Tsemppiä ponnistuskoitoksiin!!

  VastaaPoista
 3. Voi kääk! Siis nyt tähän on tultu! Mieletöntä :) ! Itse olin samaisessa tilanteessa reilu 3kk sitten, mutta silti siitä tuntuu olevan ihan kauheen kauan.

  Elät niin ihania ja jännittäviä aikoja nyt, että ... iiiks! Nauti, nauti ja vielä kerran nauti, minkä olotiloilta voit <3

  Tsemppiä sitten sinne tosipaikkaan ja toivottavasti kaikki menee hyvin. Ja toisekseen toivotan, että vauva ei odotuta yli lasketun ajan.. :P Se oli mälsää...

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Melkein tekisi mieli pyytää kuva niistä tarrasandaaleista.
  Mun tämän hetkinen mielikuva niistä on vain niin hauska :D :D

  Komppaan myös Silmua. Toivottavasti ei menisi kovasti yliajalle, kun ne päivät tosiaan on ihan nälkävuosia ;)
  Mä taidan olla jo menetetty tapaus, kun LA on kuitenkin ylihuomenna...

  VastaaPoista
 5. Mahtava maha! Aika on mennyt todella äkkiä ja toisaalta todella hitaasti. Wau, hämmästyttää ihan.
  Onnea ja iloa odotuksen viime hetkille <3

  VastaaPoista
 6. Vähänkö jännään! Tulin oikein runonlausuntakisojen jälkeen Kuopiossa ja juovuksissa nettiin aamuyöstä kun muistin että kohta on sun laskettu aika!
  T. A

  VastaaPoista